Támogatott Mikrohitelek
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a régióban a legalacsonyabb kamattal kínálja forinthiteleit a vállalkozások számára!

Hírlevél

Tanácsadási, képzési és foglalkoztatási programok

 

A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a 2000-es évek második felében vált a hazai és Európai Uniós finanszírozású, a vállalkozók fejlődését, fejlesztését célzó projektek gazdájává. 2006-ig jellemzően kisebb összegű projektek futottak. A tucatnyi, néhány millió forintos támogatási összegű projekt elsősorban az Erurópai Uniós csatlakozással összefüggő feladatokat, vállalkozói együttműködésben megvalósuló képzéseket, tanácsadást valósított meg.

Az Alapítvány első jelentős projektje a Kistérségi Innovációs Képző Központ létesítése volt, amelynek során 2006-ban Püspökladányban felépítésre került egy korszerű, műhelyeket és irodákat is magában foglaló inkubátorház. A Rákóczi u. 26-28. szám alatt található épületben a 4 db műhely összterülete 435 m2, a 9 db iroda összeterülete 456 m2. A program 251.360 Euró támogatással valósult meg.

Alapvető változást a HBM VFA életében a 2010-es év hozott. Az Alapítvány 2009-es újrapozicionálásának és az új konzorciumi együttműködéseknek köszönhetően sikerült a régió két legjelentősebb, átfogó vállalkozás-fejlesztő projektjét elnyerni:

  1. KKV tanácsadás az Észak-alföldi régióban - Az 500.000.000 Ft összköltségvetésű projekt megvalósítás 2010-ben kezdődött és 2014. októberig tart. A régiós konzorciumban Alapítványunk konzorciumvezetőként vesz részt. A projekt keretében 415 millió Ft vissza nem térítendő támogatás kerül.
  2. Képzéssl a versenyképesség növeléséért - Munkahelyi képzések támogatása az Észak-alföldi Régió mikro- és kisvállalkozásainál - A 2010. novembertől 2013. júniusáig tartó projekt keretében az Észak-alföldi régióban több mint 150 vállalkozás 1000 alkalmazottja részesült képzésben. A 240 millió Ft összköltségvetésű, 100 %-os támogatásban részesülő projekt Cégvezetés, Projektmenedzsment képzés, Gazdasági és vállalkozási ismeretek, Értékesítési ismeretek, Gyakorlati EU ismeretek, és Angol kereskedelmi képzés segítségével kívánt hozzájárulni a régió vállalkozásai versenyképességének megőrzéséhez.

A fenti projektek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az Alaptvány pénzügyi helyzete stabilizálódott, és az Alapítványban a vállalkozók ismét egy olyan szervezetet látnak, mely piacképes és vonzó programokat kínál számukra.

A hazai projekteken túl az Alapítvány az elmúlt években aktív volt a határon átnyuló projektek terén is. Határon túli szervezetekkel közös projektet hoztunk létre beszállítói hálózatok feltérképezésére, inkubátorház létrehozására, tananyagfejlesztésre, képzésre, üzleti környezet fejlesztésére. Ezen projektek nagyságrendileg 700 vállalkozás helyzetét javították.

© 2020 Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Elérhetőségünk

[ további elérhetőségek, megközelíthetőség ]

4029 Debrecen, Csapó u. 26.
Telefon/fax: (52) 500-330
E-mail: info@hbmvk.hu
facebook.com / hbmvk